El Blog

Calendario

<<   December 2019    
SMTWTFS
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     

Estadisticas de visitas

Sindicación

Enlaces

Alojado en
ZoomBlog

Feu els vostres comentaris

Por Baronia - January 10th, 2007, 18:14, Categoría: General

Com m'heu dit a classe  que no hi ha manera de comentar en els altres articles, ací us escriu un per veure si ara sí que és possible.

Un beset.

Ens n'anem d'excursió!!!!!!!!

Por Baronia - November 28th, 2006, 19:19, Categoría: Activitats extraescolars

Ja era hora que ens n'anarem d'excursió! Veritat?

Doncs, sí ,ens n'anem a fer un recurregut per la València mitològica i així posar en pràctica tots els conceptes i posar-li cara a tots els noms  que hem estudiat en classe.

El nostre passeig començarà en el bonic i controvertit Jardí de les Hespèrides.Ahí trobarem a dos habitants. Després continuarem per la vora del riu fins arribar a les Torres de Serrans ,on estarà donant-nos la benvinguda un monstre molt especial. A continuació, corrent corrent, perquè no tenim molt de temps, gaudirem d'un jardí magnífic com és el de Monfort.

Com que ja tindrem fam ,dinarem a Vivers i ahí acabarà la nostra visita per la València mitològica.

Dels detalls informarem en arribar de l'excursió.

Açò pels meus xics, entreu ací i pegueu-li una ullada al recorregut. Ah! i qui em diga en secret que ha vist el blog té un positiu.Ok?

Per fi arriben fotos!!!!

Por Baronia - November 24th, 2006, 19:47, Categoría: Activitats a classe

Ja tenim fotosde l'elaboració d'alguns treball que estem fent a la classe del 4t.

Com que en  aquest trimestre estem treballant la vida quotidiana hem aprofitat per fer unes "barbies " romanes ,però això sí , de família patrícia, ja que menegen cames i braços i porten tot tipus de complements. Relacionat també amb el jocs infantils els xics de la classe (que per cert enguany són uns quants) estan confeccionant un tres en ratlla, un joc de" nuces" per tirar-li anous i encistellar en el forat i unes sonalles perquè els bebés es distragan i no ploren.

Relacionat amb la mitologia i els xiquets, un grup de xiques estan confeccionant unes titelles per representar el mite d'Hades i Persèfone als nostres nens d'Infantil. hem de dir que estan superemocionats perquè els "xics majors van a anar a fer-los un teatret". Açò sense cap dubte, és una molt bona manera d'introduir els més menuts en el fascinant món de la mitologia.

Per favor, heu de ser pacients i esperar  que els treballs estiguen acabats per poder trobar les imperfeccions.

Valete!

Qui és aquest déu?

Por Baronia - October 4th, 2006, 22:16, Categoría: Activitats a classe

Ave alumni! 

Ja que hui hem entrat en la pàgina de culturaclasica.net per tal de treballar la mitologia en l'art, us vaig a posar des d' ací l'enllanç perquè podeu entrar. Us aneu a fer uns expert en art i en concret en els quadres del Museu del Prado!!!! Qui us anava a dir açò!!!!!!

Però feu-me cas ,entreu d'una vegada i feu comentaris.

Besets i adéu

Chironweb arriba

Por Baronia - October 3rd, 2006, 21:52, Categoría: General

  Ave Alumni! ací us pose un article que ha eixit en un altre blog ,al voltant de la nova pàgina que ha realitzat un grup de professors de clàssiques. Per favor ,entreu que no us decebrà.

En la antigua Grecia, el nombre de Chiron (Χείρων) era sinónimo de formación, de educación, de sabiduría. Bajo el nombre del centauro educador, un grupo de docentes de lenguas clásicas hemos iniciado un proyecto de trabajo colaborativo centrado en nuestras materias.
Otros proyectos muy interesantes han propiciado esta iniciativa, sentando las bases para que naciera esta nueva propuesta para la cultura clásica. Somos deudores de páginas como el Anillo de Clásicas, del proyecto Grammaticus, de Labyrinthus, de www.culturaclasica.com, de www.culturaclasica.net, de tantas y tantas otras páginas que nos sirven diariamente para nuestras clases. Chiron es la evolución natural de estos recursos dentro de una nueva visión del uso de Internet.
La página de Chiron está realizada por y para profesores de lenguas clásicas interesados en el uso de las nuevas tecnologías en el aula, convencidos de que el conocimiento crece a medida que se comparte. Por eso, los contenidos de este nuevo sitio aumentan con la participación de todos y todos nos beneficiamos de ello.
De momento, debemos a la XTEC el alojamiento de la página. Disponemos de versiones en distintas lenguas (latín, castellano, catalán, gallego e inglés) a la espera de más colaboraciones.
El contenido de la página está estructurado en cinco bloques:

  • Wiki de recursos clásicos. Espacio donde recogemos y clasificamos recursos sobre las lenguas clásicas y su cultura.
  • Marcador social. Lugar donde clasificamos enlaces interesantes mediante etiquetas.
  • Galería de imágenes. Imágenes de temática clásica para uso docente.
  • Planeta Clásico. Espacio donde poder leer las últimas actualizaciones de los blogs clásicos.
  • Cursos. Oferta formativa para profesores en la plataforma moodle (todavía en preparación).
  • Calendario. Eventos y noticias relacionados con la actualidad clásica.


Cualquiera de estos bloques puede usarse de consulta o referencia, pero lo más interesante es que es un proyecto abierto y que necesita de tu participación para crecer.
Si consideras interesante este proyecto, procura difundirlo entre tus colegas, según tus posibilidades:

  • Si tienes un blog o una página web, reproduce en ella este mensaje.
  • Además, puedes enviar por e-mail un enlace a este artículo, y a la página web de CHIRON: http://www.chironweb.org

Ja hem tornat !!!!!!

Por Baronia - September 28th, 2006, 22:06, Categoría: General

Ja ha començat el curs i enguany tornem amb moltes ganes.

La Cultura Clàssica s'està consolidant en el centre gràcies al treball que vam fer entre tots l'any passat.En total aquest any som uns 35 clàssics .Aquest número està molt, però que molt bé.

Estem encara pensat en quines activitats ,a classe i fora de classe, farem enguany, però us assegure que tan interessants i motivadores com l'any passat. Anirem a Roma?Us anirem informant.

Ah! des d'ací donar la nostra benvinguda al nou assessor del Cefire , Juanvi Santa Isabel. De segur que farà una molt bona tasca.

Salutacions a tots i a gaudir del curs i del món clàssic.

Ave

Moltes gràcies i bon estiu

Por Baronia - July 4th, 2006, 13:27, Categoría: General

Ave alumni!!!

Arribat el moment del comiat, us torne a donar les gràcies per la confiança depositada en mi pel que respecta a l'optativa.

Pel vostres comentaris, tant en classe com en el blog,pense que ha sigut un èxit i tot açò ha sigut per la vostra col·laboració.

Només em queda desitjar-vos un molt bon estiu a tots i per als que comencen un nou camí en els IES molta sort i no us oblideu que em teniu ací i en el cole per tot allò que us faça falta.Espere els vostres comentaris l'any vinent.

No m'oblide dels alumnes que passen a 4t i no agafen l'assignatura , també els desitge molta sort i ja sé que no l'agafen pels estudis que volen realitzar posteriorment.

I per descomptat , moltes gràcies als que sí que l'heu agafada ,coneixent-la enguany o no, us assegure que ens ho anem a passar d'allò més bé i ,a més a més, aprendrem bona cosa.

AH!!!! hi ha gent que encara no ha fet els comentaris que vaig manar. Per fa, feu-los!!!!!!

Molts besos a tots i "ARRIBA LA CULTURA CLÁSICA".

MAGISTRA ANNA

Menjant amb els romans de 4t

Por Baronia - July 4th, 2006, 13:11, Categoría: Activitats a classe

Com havíem promés, l'últim dia de classe de Cultura Clàssica (snif,snif) el vam dedicar a cuinar plats típics romans com havien fet els nostres companys de 3r.

Els plats cuinats van ser:

1r GUSTATIO: Aperitiu de Marcial

Cuineres: Elena, Karen, Clara i Laura

2n PRIMA MENSA: Pit de pollastre al garum i allioli romà

Cuiners: Mónica ,Amparo, Jordi i Joan

3r SECUNDA MENSA. Flam

Cuineres :Belén ,Amèlia, Àngela , Cíntia i Asun

Cal dir que també vam tenir tot tipus d'ambientació: Estovalles decorades amb greques, música grega antiga de fons, branques d'olivera, d'heura i ciris per les taules.I per descomptat, tot adreçat amb molt bo humor i ganes de treballar. A més a més ,aprofitant que ja era hora , vam dinar tot allò que havíem cuinat.

És de veres que ha tingut un sabor agredolç ja que estaven un poquet tristos perquè era el nostre últim dia junts(per a alguns) en el cole.No obstant això,ací teniu fotos per comprovar que ens ho hem passat d'allò més bé.

Un bes molt,molt gran per a tots.

Ave

Menjant com els romans 3r

Por Baronia - June 16th, 2006, 16:26, Categoría: Activitats a classe

Hui els alumnes de Cultura Clàssica  3r el que han fet ha sigut menjar com els romans.Sí,sí com els romans ,fins i tot vestits com ells (ja teníem el trage i s'havia d'amortitzar).

Jo pense que ha estat una activitat molt interessant, però clar que vaig a dir ,si l'organitzadora he sigut jo ( però no la realitzadora).

Hem cuinat tres plats:

1r GUSTATIO: Ova Elixa (Ous durs) i Fungi cum melle (Xampinyons amb mel)

Cuiners: Mila, Lluís, Alba B, Alba L. i Mireia.

2n PRIMA MENSA: Carn al garum.

Cuiners: Víctor, David, Rubén, Manuel i Juanvi

3r SECUNDA MENSA. Bresquilles amb vi de Careno i pastís de codony , poma i formatge.

Cuineres :Gemma , Núria, Laura ,Maria,  Judith i Patrícia.

Cal dir que hem tingut tot tipus d'ambientació: Estovalles decorades amb greques, música grega antiga de fons, branques d'olivera, d'heura i ciris per les taules.I per descomptat, tot adreçat amb molt bo humor i ganes de treballar. A més a més ,aprofitant que ja era hora , hem dinat allò que hem cuinat. Ací teniu fotos per comprovar que ens ho hem passat d'allò més bé.

Ah! I la cosa no acaba ací, el dimecres tenen la festa els de 4t.

Ave

Per fi arriba la cuina romana

Por Baronia - May 30th, 2006, 13:18, Categoría: Activitats a classe

L'activitat que organitzarem per a aquestes últimes setmanes de curs són unes jornades de Cuina Romana. Per fer-les ens fa falta ,com no, les receptes i més coses.Les podeu aconseguir ací. També us convide que investigueu per la xarxa per vore si trobeu altres idees, que serien molt bé rebudes.

A banda del menjar farem la posada en escena adequada a l'ocasió.Per tant no guardeu massa el trage.

Per fa no us oblideu d'informar del que aneu averiguant i tampoc us oblideu de comentar.

Continuaré informant.